RSS

Ciocolata de casa.

13 sept.

Desi ciocolata nu a fost niciodata in topul preferintelor mele, ca si ciocolata din comert de altfel, in jurul meu toata lumea are un mare zambet pe fata si o nostalgie in priviri cand vine vorba de ea, asa ca, pentru bucuria semenilor 🙂 o fac macar o data pe an.

Ingrediente:

250 g unt, 50 ml apa, 250 gr zahar, 100 gr alune de padure si merisoare sau orice altceva mai vreti, 150 g lapte praf, 50 g cacao.

Apa si zaharul se pun la fiert pana iese un sirop mai gros, apoi adaugati cate putin laptele praf amestecat cu cacaoa, amestecand tot timpul, cand compozitia e prea groasa adaugati cubulete din unt apoi iar amestec de cacao si lapte praf pana puneti toata cantitatea. Se poate adauga nucsoara, scortisoara, cardamom, coaja de lamaie sau portocala ori ghimbir confiate ori alte mirodenii preferate.

Amestecul omogenizat bine il turnati intr-un vas uns cu unt si pe deasupra puneti alunele de padure, merisoare sau ce ati ales.

Dupa ce s-a racit, se pastreaza cateva ore in frigider pana sa fie taiata.

Este o bucatica din copilaria multora nascuti in comunism.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 13 septembrie 2018 în Dulciuri rapide

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un comentariu