RSS

Gogosi cu lapte batut.

24 Mar

Zarisem reteta asta  mai demult, dar cum incerc sa evit gogosile si alte dulciuri de la care nu ma pot abtine, nu am facut-o. Aseara insa, m-a lovit o pofta de gogosi de nu se mai putea. Dimineata m-am trezit hotarata sa le fac. Ah, ce duminica!

gogosi1Se fac foarte repede, nu trebuie sa framanti sau sa stai dupa ele sa se dospeasca. Mi-e ciuda ca nu am descoperit retea cu mult timp in urma 🙂 Multumesc posesoarei blogului dulciurifeldefel pentru ea 🙂

Am folosit: 2 oua, 6 linguri de zahar (aproximativ 150g) esenta de vanilie, 400ml lapte batut, un plic de praf de copt, 400g faina alba, coaja de lamaie.

Ouale cu zaharul si vanilia le-am omogenizat bine pana aproape s-au facut spuma. Apoi am pus laptele batut si coaja de lamaie.

_MG_0704Am pus faina si praful de copt si am amestecat bine.

_MG_0723

Aluatul iese vartos. Se pune o tigaie cu ulei pe foc si cand s-a incins se pun gogosile, cu lingurita, se impinge aluatul cu degetul sa cada in tigaie cat mai adunat. Se intorc  dupa cateva secunde ca sa isi pastreze o forma cat de cat rotunda.Se prajesc pana sunt rumene si frumoase. Sunt gogosele, nu gogosi pentru ca se fac sa incapa o data in gura

Le-am mancat pudrate cu zahar

gogosi2

Sau cu un sos facut din miere si apa de flori de portocal. O combinatie tare aromata si buuuuna. O preferam pe asta.

gogosi3

PONT  Coaja de lamaie atunci cand am nevoie doar de zeama, o razuiesc, o pun intr-un borcanel, o presez bine si deasupra ii pun o lingurita de zahar, in frigider se pastreaza foarte bine

 

Anunțuri
 
11 comentarii

Scris de pe 24 Martie 2013 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , , ,

11 răspunsuri la „Gogosi cu lapte batut.

  1. ama

    24 Martie 2013 at 6:36 pm

    arata bine..am facut si eu azi gogosi cu reteta de pe alt site si singurul lucru care ma dezamageste e ca nu sunt dulci ..si acum tot uitindu-ma la alte retete sa vad cit zahar se foloseste am dat peste reteta ta ..am salvat-o la favorite , poate o incerc alta data

     
    • Bogdana

      24 Martie 2013 at 9:45 pm

      Asta nu e neaparat un inconvenient, se poate „repara” cu un sos de miere, de fructe sau cu zahar pudra. Sa incerci gogosicile astea daca nu ai mai facut, sunt nemaipomenite 😉

       
  2. Magdalena Smeu

    30 Mai 2014 at 10:14 am

    Le-am mancat ca ”papanasi”… cu smantana si dulceata…..f.bune si se fac f repede

     
    • Bogdana

      2 Iunie 2014 at 5:12 pm

      Da, da, bune rau si pe post de papanasi 😉

       
  3. andreea

    27 Iunie 2014 at 1:28 pm

    Am fc si eu sunt delicioase

     
    • Bogdana

      20 Iulie 2014 at 10:29 pm

      ai fc?
      oricum, ma bucur ca sunt delicioase 😉

       
  4. mariana

    17 Iulie 2014 at 7:48 pm

    Mare noroc ca am gasit aceasta reteta, fiindca aveam in frigider un rest de lapte batut si daca in 2-3 . zile nu se gasea nimeni sa-l termine, ar fi avut un drum trist. Asa a facut o treaba grozava: mi-au iesit niste gogosele minunate! Si unde pui ca am trantit peste ele, din cutie, niste inghetata Big milk biscota iar pe deasupra am pus niste dulceata acrisoara de visine…..o nebunie! Mi-au iesit niste profiteroale denota 10! Multumesc!

     
    • Bogdana

      20 Iulie 2014 at 10:29 pm

      O da, inghetata si dulceata de visine, nu poti sa iti doresti mai mult 😉
      Este adevarat ca sunt o treaba buna gogosile astea, investitie minima efect maxim 🙂

       
  5. orica

    16 Aprilie 2015 at 11:03 pm

    fffff bune.

     
  6. Mihai

    23 Octombrie 2015 at 10:17 pm

    Eu fetelor am făcut gogoșele cu brânza de vaci,știți cât sunt de delicioase,super de bune,dacă nu a-și mânca până a-și exploda:)))Vă pup si sa am pofta))))

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: