RSS

Sa mergem la referendum, sa nu mergem la referendum?

16 iul.

Coolnews a facut o selectie draguta din care mi-am permis sa ma inspir.

Aici este un articol bun cu doua poze geniale  si un buletin de vot cinstit.

Un articol din ziar care prezinta realitatea deprimanta din sate.si aici este  un articol  pe care parca l-a scris dupa ce am stat la povesti, asta e si parerea mea legat de plagiatul pe care oamenii nu il vad deloc atat de grav pe cat ar  trebui. Daca nici profesorii nu au o viziune exacat asupra lucrurilor, ce pretentii sa mai ai de la altii? Am stat de vorba cu o profesora care a zis ca „ö fi scris legislatie in alea 85 de pagini, oricum, toata lumea copiaza…” Toata lumeaa copiaza …

Un artocol pe blogul asta pe care aar trebui sa il citeasca multi. Sa speram ca pana la urma nu mor caii cand vor cainii.

Si pe mama curtii constitutionale –  sau despre cum astia chiar cred ca statul sunt ei, ca Romania e batatura lor, ca  ei taie si spanzura fara c a nimeni sa nu le strice jocul.

Oare ce fel de alianta e aia intre un partid de stanga isi unul de dreapta, ce rahat de scena politica mai avem si noi, ori poate ar trebui sa ii spunem arena?

Toti lingaii lui copy/ponta ii dau inainte cu „dezinformareeee” ca vezi Doamne aia de la Bruxelles, din Franta, America, Germania si din restul lumii sunt dezinformati de oamenii din pdl. Oare oamenii aia, sa fie atat de oligofreni sa nu fie in stare sa isi ia informatii singuri?

Sa fie clar, vorbim de Anti USL nu de Pro PSD

Doamne ajuta!

Sa speram ca „eu emigrez” nu va fi ultima solutie, asta pana cand vom mai avea voie sa circulam liberi/slobozi

o imagine de pe site-ul protv

 
22 comentarii

Scris de pe 16 iulie 2012 în De-ale mele

 

22 de răspunsuri la „Sa mergem la referendum, sa nu mergem la referendum?

  1. ciufutozaurus

    16 iulie 2012 at 9:50 pm

    eu de-abia am ajuns acasa din conced si am reusit sa-mi dau motanul jos de pe faţă.
    i-a fost dor, sireacul.
    şi nouă.

    dar: cu cât am reusit sa prind un wireless, o ora seara la tv, n-am reusit sa pricep o chestie.
    se pare ca singura sansa sa nu fie demis este o participare sub 50% plus unu.
    si, in conditiile astea de matematica electorala limpede, Base o arde cu mesaje mobilizatoare, hai la vot, nu ma ascund etc etc.

    ce se petrece? nu ma prind. e clar ca cei mai multi ar vota pentru demitere. asta e, atat inteleg oamenii acum. dar, macar el sa-si tina gura.
    imi scapa mie ceva?

     
    • Bogdana

      16 iulie 2012 at 9:58 pm

      Omul a declarat ca el nu vrea sa castige „la masa verde” adica are si el mandria lui si vrea sa stie clar ca daca e vrut, e vrut cu toata gura iar daca nu, la fel
      Recunosc, si mie mi s-a parut bizara atitudinea dar inteleg ca omul nu se vrea presedinte cu japca, ciudat as zice, ma gandesc ca ori s-a saturat, ori e masochis ori a inceput sa ii placa 🙂 Sau poate vrea sa demonstreze ca are cojones…

       
      • ciufutozaurus

        16 iulie 2012 at 10:59 pm

        stie ca nu mai are sustinere, o spune el. si nu e copil, sa se vrea iubit dupa 3 ani de criza – dupa cum iar o spune. atunci?! wtf, se joaca cu focul. eu tot cred ca asta e singura sansa de reusita – neatingerea pragului. desi sunt pesimist, daca tine doua zile, astia reusesc.

         
  2. Hapi

    16 iulie 2012 at 10:42 pm

    Sorina Matei- scrie bine tipa
    Azi i-am descoperit si eu blogul

     
  3. Bogdana

    16 iulie 2012 at 11:05 pm

    gata, s-a hotarat, e pe 29 iulie intre 7 si 22
    si eu ziceam la fel, ori are un AS in maneca ori vrea sa le dea o lectie sustinatorilor usl ca sa le iasa si pe nas alegerea facuta, ce e mai prost la varianta asta e ca vor fi si victime colaterale

     
  4. Zazuza

    17 iulie 2012 at 6:35 am

    pai hai la vot, ca oricum pana acuma toti (si nu, diaspora ar trebui sa nu voteze pentru ca oricum nu traiesc aici si oricum nu au habar despre ce se intampla in tara. just my 2 cents.) oricum au frecat-o cooleanu cand a fost vorba de vot. neimplicarea in societate naste monstrii astia de ambe… sexe politice, basisti, crinisti, pontisti. deci clar da hai la vot, dar nu numai acuma, hai la vot in general, la toate alegerile, chiar daca alegem/ti sa invalidati buletinul de vot.

     
    • ciufutozaurus

      17 iulie 2012 at 9:43 am

      romania e o tara foarte cool, cu peisaje si fenomene naturale, umane si sociale deosebite.
      numai la noi holdele de grau sunt adesea cat roxana ciuhulescu, iar, uneori, democratia este protejata cu adevarat prin forme perverse de manifestare civica.
      acum 12 ani, prin votarea lui Iliescu.
      in cazul asta, prin neprezentarea la vot.
      votul, ca expresie democratica, are nevoie de niste conditii de exprimare, care, in situatia noastra, au fost incalcate.
      ar castiga Ponta, Voiculescu, Antonescu si Putin, febletea lui Andrei Marga. ar pierde Basescu cel macinat de criza si personalitatea sa rugoasa, justitia, DNA si Merkel, alaturi de cei ca ea. adica Occidentul civilizat.
      iar eu prefer la vot diaspora destupata la cap de traiul in occident in detrimentul patriotului intepenit in fundul moldovei, care afla pe 50 de lei si o galeata care sunt preferintele lui electorale.
      iar diaspora care voteaza este oricum suficient de informata, gratie internetului.

      iata ce opineaza gregoar: http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Traian_Basescu_e_pe_cale_sa-si_traga_un_glont_in_cap_7_737996196.html

       
      • Bogdana

        17 iulie 2012 at 3:47 pm

        aaa, pai n-ai vazut ca s-a schimbat modificarea?
        de unde initial ziceau ca aia de afara n-au voie sa voteze decat cu certificat fiscal, ce oroare au putut sa scoata pe rat, acum, suplimenteaza centrele de votare de afara… ti-e scarba de ei, din ce in ce mai tare, nu stiu cum sa faca sa duca marsavia pana la capat
        cum azi este a doua mea zi de nastere, am dreptul la o dorinta – sper sa pice de sus

         
  5. ciufutozaurus

    17 iulie 2012 at 7:04 pm

    niste oameni deosebiti.

     
  6. Zazuza

    17 iulie 2012 at 11:34 pm

    dincolo de faptul ca astia sunt niste deosebiti, eu tot nu inteleg de ce diaspora tre sa voteze. noua nu ne pasa. cine zice ca ii pasa pe bune e un marsav mincinos 😀 – parerea mea. noua astora de ne-am facut bocceaua cam de multisor nu ne pasa decat de guvernul tarii unde traim si unde ne platim impozitele si e foarte normal sa fie asa. a, ca vrem sa ne dam telectuali si antrenati in democratie, asta e alta faza, o pot intelege, dar nu o pot aproba. traiesti in tara aia si te dai zilnic cu capu de niste chestii? ok, baga de voteaza. o freci cooleanu prin state sau prin austrica (sic!), si iti platesti impozitele acolo? io zic ciocu mic. iar informarea pe internet e periculoasa, ca atata vreme cat nu te frige direct, poti citi diverse balarii si te poti lasa influentat de diverse opinii, ca na, oameni suntem si obiectivitatea e un concept usor mitologic 😀

     
    • Bogdana

      18 iulie 2012 at 9:18 am

      diaspora mai sunt si aia plecati in concediu, la munca ori la studii si care cred ca vor reveni in tara si care vor sa isi spuna punctul de vedere. cei stabiliti pe alte melaguri e drept ca nu prea mai au intrese desi unii au in tara radacini pentru care vor sa mai incerce sa faca ceva.

       
      • Zazuza

        18 iulie 2012 at 9:36 am

        e, nu, nu de aia in concediu ori temporar la studii vorbesc eu si ei nici nu intra in definitia de diaspora ca grup etnic aflat in afara granitelor unei tari, dar cred ca era clar, ci de aia stabiliti deja de multi ani in strainatate. aia nu mai au niciun drept in opinia mea, ca membra de diaspora. si na, atata mai zic doar, ca de exemplu austriecii mi se par foarte cinstiti la faza asta: daca vrei cetatenie austriaca, trebuie sa renunti la cetatenia ta anterioara, ca la ei e ori in caruta, ori in teleguta, fundu’ in paispe luntrii nu e tolerat :D. desigur povestea se poate lungi aici, dar prefer sa ma opresc, naiba, io vin la tine pentru haleu, nu pentru balamucul politic, dar sa stii ca te inteleg perfect de ce te agiti si ce te enerveaza, ca na, doar asta iarna (sau cand a fost cu balamuc) si pe mine ma apucase militantismul 😀

         
      • Bogdana

        18 iulie 2012 at 9:46 am

        da, aia nu sunt dar tot la sectiile de afara trebuie sa voteze, in fine, cred ca in curand o sa fac ca in bancul ala cu motanul tata care il duce pe motanul fiu sa il initiez in ale sexului, gasesc ei un acoperis intr-o zona de interes 😛 stau, ce stau, se porneste o ploaie cu spume, erau uzi pana in inima, ala micu dupa cateva ore zice „tata, eu mai f** putin si plec acasa”
        adica ma mai agit putin si cred ca plec pe la altii mai linistiti :))

         
      • Zazuza

        18 iulie 2012 at 9:56 am

        stai tu calma, ca te enervezi degeaba. lovitura de ciolan a fost asta, nu de stat 😆 . si apropo de ciolan: ce mai mancam? 😉

         
      • Bogdana

        18 iulie 2012 at 10:14 am

        cred ca azi mancam paste, ar fi mers si ciolan ce e drept, si ce’ar mai fi mmmmmers, am facut pesto cu pecorino si trebuie sa il probez 🙂

         
      • Zazuza

        18 iulie 2012 at 10:21 am

        bine, hai ca la mine iar ploua. tot in gura 😆

         
      • mariana comanescu

        20 iulie 2012 at 11:57 am

        vorbiti despre lucruri pe care nu le stiti,, cei din diaspora nu sunt mai putin romani!!,, numai un bolnav ca antonescu se poate gandi la restrictii de genul impozite,, dar banii lor care salveaza tara si pe cei din tara care depind de ei sunt buni??? e bine cand se intorc si investesc aici?? e bine ca parintii,, bunici supravietuiesc datorita lor,, cum va permiteti sa comentati despre aceasta categorie vitregita de soarta printr-un exil autoimpus de criza?? unii nu sunt in stare sa mearga nici pana la coltul strazii,, !!

         
  7. Zazuza

    17 iulie 2012 at 11:44 pm

    ps: nush ce naiba m-am bagat in vorba la treaba asta, cre’ca doar ca sa ma dau interesanta. de fapt venisem dupa ciorba de perisoare, politica imi sta in gat, deci o abandonez in favoarea unei farfurii cu papa bun de la bogdana 😆

     
  8. Bogdana

    20 iulie 2012 at 12:28 pm

    Mariana, nimeni n-a zis ca cei din diaspora sunt mai putin romani, zazuza a zis doar ca ei, cei din diaspora, caci si ea face parte din categoria asta, nu mai sunt atat de interesati de ce se intampla in Romania nu ca nu ar avea dreptul sa voteze. Ba chiar ciufutozaurus spunea ca ar trebui s ane bazam pe votul lor pentru ca cei din diaspora ar fi mai destupati la minte. Hai nu te mai necaji degeaba.
    PS sper ca in tenerife sa se poata vota

     
  9. Costea Elena

    21 iulie 2012 at 7:01 am

    Eu tot n-am inteles, mergem sau nu mergem????

     
    • Bogdana

      21 iulie 2012 at 1:04 pm

      Da, mergem, noi astia de votam NU 😀

       

Lasă un comentariu