Pastaile preparate astfel le-am descoperit la bunica bucovineanca, mama mea, bucovineanca si ea nu a facut acasa, a mancat prima data cand am facut eu, si i s-au parut grozave.
Cand apar ele prima data la sfarsit de primavara, inceput de vara, cand sunt atat de fragede si de asteptate sunt cu atat mai bune.
Am calit niste ceapa verde in putin ulei si putina apa, am lasat-o pana s-a inmuiat, am pus verde ca aveam, cand n-am, folosesc uscata si e la fel de. Una, apoi am adaugat si niste ustoroi verde, tot pentru ca il aveam 🙂
Apoi, dupa ce s-a inmuiat si usturoiul am pus pastaile fierte si le-am calit impreuna pana s-a evaporat toata apa, am pus sare, piper, putin usturoi uscat si muuult marar.
Desi poate parea ciudat, mie imi place sa le mananc cu mamaliga calda, Sunt asa bune incat as manca macar de doua ori pe saptamana.
Gabriela
15 februarie 2018 at 7:35 pm
Arata delicios ! 🙂