RSS

Clafoutis (si) pentru copii.

17 Mar

Clafoutisul este o prajitura pe care o poti face cand suna musafirii la interfon, daca nu merge liftul, posibil sa o gaseasca aproape gata cand ajung la usa. De data asta am facut o varianta fara zahar, ca sa poata manca si domnisorica noastra. In ultima vreme incerc sa adaptez toata mancarea pe care o fac sa fie buna si pentru ea.

IMG_1827

E o prajitura umeda si usor gumoasa, este ruda buna cu clatita clasica doar ca e ceva mai groasa si are fructe nu dulceata.

Despre varianta clasica am scris aici.

Cel de aici, e cum spuneam, fara zahar. Am folosit: 10 curmale, o mana de merisoare hidratate si o banana, astea au tinut loc de zahar, 3 oua, 200ml lapte, 120 g faina integrala, visine congelate si putin unt.

Visinele se pun intr-o tava unsa cu unt. Asa inghetate cum sunt, in principiu tot ce se scoate din congelator se foloseste asa, cu mici exceptii.

IMG_1795

Restul ingredientelor (curmalele hidratate impreuna cu merisoarele ar trebui sa se faca o pasta) se amesteca bine (in robot) si compozitia se toarna peste visine.

cl2

In cuptorul preincalzit ~45 de minute la 160 de grade.

IMG_1806Simplu si rapid cat ai zice „visine”

 
6 comentarii

Scris de pe 17 Martie 2015 în Baby Friendly/Pentru copii, BLW

 

Etichete: , , , ,

6 responses to “Clafoutis (si) pentru copii.

  1. mikaela

    18 Martie 2015 at 1:21 pm

    Chiar ma intereseaza, cum e fara zahar ? Hai ca micuta poate l-a papat,dar noi astia mari si cu multi pitici …fara zahar…mai greu.

     
    • Bogdana

      18 Martie 2015 at 1:24 pm

      Sa stii ca a iesit foarte dulce, e foarte bun si pentru noi, astia cu gusturile deja compromise🙂
      AM servit si musafirii si le-a placut.

       
  2. Daniela Ghimpeţeanu

    27 Aprilie 2015 at 2:23 pm

    Oare se poate pune altceva in loc de ou?

     
  3. Bogdana

    27 Aprilie 2015 at 3:28 pm

    Pffff, nu am incercat dar ai putea incerca cu seminte de chia hidratate sau/si in.
    Daca o faci, sa imi zici si mie, te rog, cum a iesit🙂

     
    • mikaela

      27 Aprilie 2015 at 4:22 pm

      Inlocuitor pentru ou (1 ou) ar fi 2 linguri amidon ,sau 1 lingura faina de in clocotita la foc mic in 3 linguri apa,sau 1/4 cana cartofi fierti pasati ca pentru piure, sau 1/4 cana dovleac facut piure.

       
  4. mikaela

    27 Aprilie 2015 at 4:31 pm

    Scuze,inlocuitorii de mai sus se folosesc in mancaruri; in dulciuri ,1 ou poate fi substituit de:1/4 cana banana pasata ,sau 1/4 cana prune facute piure, sau 1/4 cana sos de mere+ 1 lingurita bicarbonat de sodiu, sau 2 linguri apa + 1 lingura ulei + 2 linguri bicarbonat de sodiu.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: