Painea asta cu banane este de fapt un desert, nu e chiar un chec asa cum am gasit ca este comparata de regula, e ceva mai consistenta.
Pentru copii autodiversificati, gustarile de genul asta sunt bine-venite. Nu am folosit praf de copt sau alt agent de crestere.
Am folosit 60 g unt, o banana mare, decojita avea 150g, doua oua, 150g faina integrala, putina scortisoara, o lingura de smantana si una de branza dulce, astea le-am pus pentru ca asa mi-a venit mie pe moment, se poate si fara, probabil ca ar iesi mai putin umeda, o sa incerc vreodata.
Am mai pus si merisoare, curmale, migdale, seminte de dovleac si caju, nu trebuie nici astea neaparat.
Albusurile le-am batut spuma tare, daca puneam agent de afanare puneam ouale intregi sa se mixeze cu restul ingredientelor.
Apoi le-am amestecat.Inainte sa amestec compozitia cu albusurile batute spuma, aluatul era destul de tare. Aluatul l-am pus in tava unsa cu unt.
Am lasat-o o ora la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
Foarte buna a iesit, ea a mancat cu pofta si eu mai aveam un pic si nu ii mai lasam pentru a doua zi 🙂
popadeghinda
21 iunie 2015 at 7:25 pm
Am o intrebare: nu sunt foarte priceputa in ale prepararii, sunt la inceput de drum. Doresc sa fac si eu banana bread. Aluatul din ce e format? Faina si…? Cum procedez, nu prea am inteles. Imi cer scuze!
Bogdana
21 iunie 2015 at 10:41 pm
posibil sa nu iti fi deschis toata postare ca am pus pas cu pas cum se face. toate ingredientele sunt aluatul 🙂