De cand G a inceput sa manance, incerc tot soiul de retete bune pentru bebelusi. Astia sunt primi biscuiti pe care i-am facut. Au avut mare succes.
Ingrediente: 10 curmale hidratate, 50g migdale, 130g faina hrisca, 100g unt, scortisoara, nucsoara.
In blender am pus curmalele si migdalele.
Apoi am pus galbenusul, scortisoara si nucsoara, am pus amestecul peste unt.
Le-am frecat impreuna si apoi am pus faina de hrisca.
A iesit un aluat consistent pe care l-am lasat sa se odihneasca 30min in frigider. Poate fi lasat si mai putin.
Se intinde foaie si se decupeaza dupa bunul plac sau se modeleaza cu mana.
In cuptorul preincalzit sunt gata in 10-12 minute la treapta din mijloc (160grade)
Singurul lucru pe care as putea sa il spun negativ despre ei, ca sunt un pic cam sfaramiciosi, in rest, au avut succes la fetita de 8 luni.
vio
10 Iunie 2016 at 9:52 am
Poate pentru copii peste 1 an, in niciun caz migdale si unt pentru bebelusi
Bogdana
10 Iunie 2016 at 3:37 pm
Daca o sa cititi recomandarile OMS, untul e aproape vital pana la doi an, migdalele nu vad ce cusur au atata timp cat sunt macinate, daca e vorba de alergeni, tot OMS recomanda sa fie introdusi inainte de un an
Oana
29 Ianuarie 2017 at 5:57 pm
Buna, pana la urma reteta contine.si. un galbenus de.ou?
La ingrediente nu.scrie dar in descrierea compozitiei da.
Multam
Bogdana
29 Ianuarie 2017 at 6:14 pm
Imi cer scuze, am omis sa il scriu la ingrediente, am sa editez, oricum, ies buni chiar daca au sau nu ou 🙂
Oana
29 Ianuarie 2017 at 5:59 pm
Despre migdale stiu si.eu ca sunt ok, recomandare chiar de.la medic ca inlocuitor pt formula de lapte.