RSS

Cannelloni cu carne.

16 apr.

De mult ma tot gandesc sa fac cannelloni in casa si desi am intors ideea pe toate partile, pana la urma, ca sa ma familiarizez cu ei, am luat unii gata preparati, de paste zic. Data urmatoare o sa ii fac eu.

cannelloni1

Am folosit o cutie de 250g cannelloni iar pentru umplutura am folosit 500g carne tocata, amestec porc si vita, o ceapa uscata mica, doua cepe verzi, doua fire de
usturoi verde, un ardei gras mic, un morcov mare, cateva seminte de coriandru, chimen si ienibahar pisate, sare, piper, 250ml rosii pasate. 

Am taiat ceapa uscata cubulete si am calit-o in cateva linguri de ulei, am pus morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul cubulete. Le-am calit putin si am pus carnea, condimentele si dupa asta am pus ceapa si usturoiul verde taiate rondele.

Cannelloni, aceste paste ca niste tevi de pexal  😀 le-am umplut cu carne. Daca nu aveti chef sa fiti foarte atenti sa nu va frigeti, asteptati pana amestecul de carne se mai raceste.Tevile umplute, le-am pus intr-o tava unsa cu unt.

cannelloni10

Deasupra am pus rosiile pasate si putin patrunjel tocat. Am acoperit tava cu staniol si am pus-o in cuptorul incalzit pentru 35 min. Cu 5 minute inainte sa le scot, am pus deasupra niste cascaval razuit. Dupa ce le-am scos, am pus cateva frunze de busuioc.

cannelloni11

Au iesit cam buni.

cannelloni

Peste cannelloni, in farfurie am pus pecorino ras, ori iaurt.

cannelloni12

 
9 comentarii

Scris de pe 16 aprilie 2013 în Preparate rapide

 

Etichete: , , , , ,

9 răspunsuri la „Cannelloni cu carne.

  1. Alexandra Albu

    17 aprilie 2013 at 10:39 am

    Ah ce bun! Am facut si eu si cu pexaluri d-astea si cu foaie de casa intinsa si rulate ca niste sarmale mai mari :))) Da’ e mai usor cu astea gata facute. Pe alea de casa le fac lasagne ca e mai la indemana.

     
    • Bogdana

      17 aprilie 2013 at 1:57 pm

      Da, pana la urma e cam aceeasi Marie 🙂
      O sa ncerc si eu sa le rulez proaspete desi in prima faza imi storceam creierii sa vad cum as putea sa le usuc asa tuburi 🙂

       
      • Alexandra Albu

        19 aprilie 2013 at 9:42 am

        :)))))))))) Deci esti mult prea jmechera daca ti-a dat prin cap sa le usuci tuburi. Pai pe suluri de la hartia igienica ma gandesc, daca tot esti suficient de nebuna sa te apuci sa canelonizezi :)))

         
  2. aphextwinz

    17 aprilie 2013 at 1:19 pm

    „Peste cannelloni, in farfurie am pus pecorino ras, ori iaurt.”

    Pai ori, ori 😀

     
    • Bogdana

      17 aprilie 2013 at 1:56 pm

      Pai doar am mancat de mai multe ori 😀 o data asa, o data asa 😀

       
  3. Iubita

    27 iunie 2013 at 4:35 pm

    Buna Bogdana, nu stiu nici eu cum te-am gasit, ca m-a aruncat din blog in blog la tine in batatura…(am scris „Iubita”ca-s de pe culinar, poate ai uitat)
    Ok, intrebare:nu ai pus apa deloc in tava ? numai rosiile alea ? tevile alea se inmoaie doar asa ?

     
    • Iubita

      27 iunie 2013 at 4:40 pm

      scuze, corect era ” nici eu nu stiu cum te-am gasit..” mereu citesc dupa si nu apuc sa mai corectez.

       
    • Bogdana

      28 iunie 2013 at 8:21 pm

      Da, de la carne si sosul de rosii se inmoaie bine, daca vrei, poti pune si cateva linguri de apa, sa fii sigura dar ideea e ca staniolul pus deasupra se comporta ca un capac si se inmoaie/fierb fara apa adaugata.
      Bine ai venit pe la mine 🙂

       
      • Anca

        1 iulie 2013 at 12:32 pm

        Mersi, bine te-am regasit !

         

Lasă un răspuns către Iubita Anulează răspunsul