Zarisem reteta asta mai demult, dar cum incerc sa evit gogosile si alte dulciuri de la care nu ma pot abtine, nu am facut-o. Aseara insa, m-a lovit o pofta de gogosi de nu se mai putea. Dimineata m-am trezit hotarata sa le fac. Ah, ce duminica!
Se fac foarte repede, nu trebuie sa framanti sau sa stai dupa ele sa se dospeasca. Mi-e ciuda ca nu am descoperit retea cu mult timp in urma 🙂 Multumesc posesoarei blogului dulciurifeldefel pentru ea 🙂
Am folosit: 2 oua, 6 linguri de zahar (aproximativ 150g) esenta de vanilie, 400ml lapte batut, un plic de praf de copt, 400g faina alba, coaja de lamaie.
Ouale cu zaharul si vanilia le-am omogenizat bine pana aproape s-au facut spuma. Apoi am pus laptele batut si coaja de lamaie.
Am pus faina si praful de copt si am amestecat bine.
Aluatul iese vartos. Se pune o tigaie cu ulei pe foc si cand s-a incins se pun gogosile, cu lingurita, se impinge aluatul cu degetul sa cada in tigaie cat mai adunat. Se intorc dupa cateva secunde ca sa isi pastreze o forma cat de cat rotunda.Se prajesc pana sunt rumene si frumoase. Sunt gogosele, nu gogosi pentru ca se fac sa incapa o data in gura
Le-am mancat pudrate cu zahar
Sau cu un sos facut din miere si apa de flori de portocal. O combinatie tare aromata si buuuuna. O preferam pe asta.
PONT Coaja de lamaie atunci cand am nevoie doar de zeama, o razuiesc, o pun intr-un borcanel, o presez bine si deasupra ii pun o lingurita de zahar, in frigider se pastreaza foarte bine
ama
24 martie 2013 at 6:36 pm
arata bine..am facut si eu azi gogosi cu reteta de pe alt site si singurul lucru care ma dezamageste e ca nu sunt dulci ..si acum tot uitindu-ma la alte retete sa vad cit zahar se foloseste am dat peste reteta ta ..am salvat-o la favorite , poate o incerc alta data
Bogdana
24 martie 2013 at 9:45 pm
Asta nu e neaparat un inconvenient, se poate „repara” cu un sos de miere, de fructe sau cu zahar pudra. Sa incerci gogosicile astea daca nu ai mai facut, sunt nemaipomenite 😉
Magdalena Smeu
30 mai 2014 at 10:14 am
Le-am mancat ca ”papanasi”… cu smantana si dulceata…..f.bune si se fac f repede
Bogdana
2 iunie 2014 at 5:12 pm
Da, da, bune rau si pe post de papanasi 😉
andreea
27 iunie 2014 at 1:28 pm
Am fc si eu sunt delicioase
Bogdana
20 iulie 2014 at 10:29 pm
ai fc?
oricum, ma bucur ca sunt delicioase 😉
mariana
17 iulie 2014 at 7:48 pm
Mare noroc ca am gasit aceasta reteta, fiindca aveam in frigider un rest de lapte batut si daca in 2-3 . zile nu se gasea nimeni sa-l termine, ar fi avut un drum trist. Asa a facut o treaba grozava: mi-au iesit niste gogosele minunate! Si unde pui ca am trantit peste ele, din cutie, niste inghetata Big milk biscota iar pe deasupra am pus niste dulceata acrisoara de visine…..o nebunie! Mi-au iesit niste profiteroale denota 10! Multumesc!
Bogdana
20 iulie 2014 at 10:29 pm
O da, inghetata si dulceata de visine, nu poti sa iti doresti mai mult 😉
Este adevarat ca sunt o treaba buna gogosile astea, investitie minima efect maxim 🙂
orica
16 aprilie 2015 at 11:03 pm
fffff bune.
Bogdana
17 aprilie 2015 at 7:34 pm
Da, da, da, da, da 🙂
Mihai
23 octombrie 2015 at 10:17 pm
Eu fetelor am făcut gogoșele cu brânza de vaci,știți cât sunt de delicioase,super de bune,dacă nu a-și mânca până a-și exploda:)))Vă pup si sa am pofta))))