RSS

Cubulete de vita inabusite.

11 ian.

Azi am experimentat o chestie noua. Am vrut sa vad cum iese carnea de vita in staniol. Am avut de castigat.

Un preparat rapid si foarte gustos.

_MG_5613Am taiat carnea de vita cubulete (cu cat e mai roz cu atat vita a fost mai tanara si cu cat e mai visinie cu atat a fost mai batrana – aceasta din urma este evident, de evitat – vita de evitat :))  Am pus sare, piper, cateva frunze de cimbru din ghivechi, doua linguir de ulei de masline si cateva frunze de rozmarin uscat, (mi-a murit rozmarinul din ghiveci, nu imi dau seama de ce)

Bucatelele astfel rasfatate le-am pus pe o folie de aluminiu pe care am pus-o in doua, am vrut sa fiu sigura ca nu se rupe.

_MG_5614

Apoi am strans staniolul de jur imprejurul carnii, ca o „casuta” si l-am pus intr-o tava in cuptor in care am pus jumatate de pahar de apa, langa carne este niste peste, tot in staniol (de fapt de la peste mi-a venit ideea experimentului)

_MG_5615

Dupa aproximativ 30 de minute am desfacut staniolul si am mai lasat carnea in cuptor inca vreo 10 minute.

_MG_5619

Incepe sa imi placa din ce in ce mai tare carnea de vita. Au iesit niste cubulete extraordinar de aromate si fragede.

vita1

 

Etichete: ,

13 răspunsuri la „Cubulete de vita inabusite.

  1. aphextwinz

    12 ianuarie 2013 at 6:17 am

    Nu e musai daca e mai inchisa la culoare sa fie mai batrana ci maturata bine, deci mai frageda decat cea tanara nematurata deloc, o carne de vita scumpa e maturata un numar mare de zile la temperaturi cuprinse intre 2 si 5 gradem din pacate macelarii nostri nu cunosc multe taine si nici nu e vina lor ca nu avem noi rase de vaci de carne.

    Dar nu, culoarea nu inseamna musai ca e vaca batrana, ba din contra cateodata 🙂

    Sigur ca vitelul e mai fraged, in cazul nefericit in care nu dai de o vaca roz, ca am patit si din astea, ar fi trebuit sa o coc in tabla de cuirasat o luna ca sa se poata manca, desi pe ea scria ca e vitel, vezi sa nu, matusalemic, dar de altfel roz bombon.

     
    • Bogdana

      12 ianuarie 2013 at 1:28 pm

      Eeeeeeeee, eu vorbesc aici de carnea din galantare, neprelucrata in vreun fel, si ma mai refer la carnea din tara asta 🙂 nu vorbesc de alte specialitati sau de alte vaci valoroase la sute de euro kilogramul. Eu nu am gasit carne visinie sa fie buna, si nu vorbim aici de „vrabioara” care e ceva mai inchisa la culoare, si nici carne roz care sa fie din generatia mea 🙂

       
      • aphextwinz

        12 ianuarie 2013 at 1:46 pm

        Eu vazui „visinie” (mai bine vedeam o visinata), adica maturata, fiorentina sau t-bone, sau mama ma-sii, dar costa de ziceai ca o iei de nevasta sa iti calce, spele, gateasca, faca plozi si sa te lase si la meci si la bordel. Nu mai retin scorul dar ouch!

         
      • Bogdana

        12 ianuarie 2013 at 3:40 pm

        Pai preparata in diverse feluri poate sa fie in toate culorile, ca si pastrama de oaie e alta marie. Ca tot venii vorba, gasesti pe undeva carne de oaie? Ma refer la un magazin „normal” ca la arabi e cam scumpa

         
      • aphextwinz

        12 ianuarie 2013 at 5:41 pm

        are si la auchan si cateodata si la billa si la bulgar, da am o veste proasta, e scumpa peste tot, nu stiu de ce.

         
      • Bogdana

        12 ianuarie 2013 at 6:10 pm

        La auchan n-am vazut si pe la billa n trec, cred ca e scumpa ca nu este cerere, alta explicatie nu vad. O sa astept sa ajung la Calafat, de acolo am luat cu 12 lei numai ca nu ajung prea curand…

         
      • aphextwinz

        12 ianuarie 2013 at 6:18 pm

        la ravasitul oilor ajungea si la 60 kila, la auchan are si desen cu oaia, intre vaca si porc dar ti-am zis, scumpa, ori is cotlete sau ceafa numai os, ori nu stiu cate sute de mii o amarata de bucatica de pulpa. rar gasesc bucatele (cum am luat ultima data), la kil e tot scumpa dar sunt pachete mici si merge de o pohta.

         
  2. cami

    14 ianuarie 2013 at 1:26 pm

    nu stiu ce sa zic de infasuratul ala in aluminiu…ai idee cu ce as putea inlocui folia?

    Folia de aluminiu e folosită de bucătarii profesionişti doar pentru a acoperi vasele ce urmează a fi puse în cuptor, ori vasele care sunt fierbinţi. Nu se recomandă însă să fie învelite produse ce urmează a fi preparate termic, deoarece există pericolul să se producă transferuri de particule de metal din folie în preparat.

     
    • Bogdana

      14 ianuarie 2013 at 1:34 pm

      Atunci poti pune hartie de copt pe folia de aluminiu, in felul asta carnea nu mai intra in contact direct cu aluminiu.

       
    • Bogdana

      14 ianuarie 2013 at 1:38 pm

      Daca ma gandesc mai bine, cred ca hartia se va inmuia si atunci o sa o gasesti prin carne 🙂

       
  3. Anca

    12 ianuarie 2021 at 5:02 pm

    Ai uitat ce era mai important.. Temperatura.

     
    • Roxana Chirvase

      10 februarie 2021 at 11:34 pm

      Salut, eu am facut reteta asta acum cateva saptamani. Pentru cata carne am avut eu, 30 de minute nu au fost suficiente (apare mentionat intr-unul din comentariile ei, ceva de genul „dupa 30 de minute am desfacut staniolul, apoi am mai gatit inca 10 minute”) Daca am lasat doar timpul asta in intregime, mie inca nu imi era facuta carnea, era gumoasa. Am adaugat cam o ora jumatate, de fapt, si mi-a iesit excelent totul. Temperatura a fost de 350 Fahrenheit (eu sunt in State) si transformat imi apare pe Google 176 C.
      Sper ca ajuta ce ti-am scris.

       
      • Bogdana

        11 februarie 2021 at 8:59 am

        Buna, se poate sa fie nevoie de mai mult timp, ca in cazul tau pentru ca diferenta dintre carnea de. Itek si cea de vita este foarte mare, cea de vitel e frageda si se prepara mult mai repede. Ma bucur ca ti-a iesit buna la final 😉

         

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: