RSS

Alba ca Zapada.

04 Ian

Nu o sa va spun o poveste cu pitici ci una despre ingrediente bine alese care combinate intre ele dau o prajitura delicioasa.

_MG_5196

Este o prajitura care mie imi place foarte tare si pe care nu am mai facut-o de ceva vreme.

Desi unii oameni ar putea sa fie reticenti la ideea de a face foi, nu e chiar asa complicat pe cat pare iar rezultatul face tot eventualul efort🙂

Ingrediente foi: 2 oua, 10 linguri cu ulei, 10 inguri cu zahar, 10 linguri cu lapte, o lingurita/jumatate plic praf de copt si 350g faina (poate fi un pic mai multa sau mai putina)

Ingrediente crema: 1l lapte, 7 linguri de faina, un pachet de unt, 150g zahar pudra, 2 lamai

Din ingredientele pentru foi se face un aluat care este destul de consistent dar elastic. Acesta se imparte in 3

IMG_5086

Fiecare parte se intinde pe fundul unei tavi, eu am intins-o pe hartie de copt si am pus-o apoi pe fundul tavii, nainte se intindeau direct pe fundul tavii unse cu ulei. Dupa ce am intins foaia am intepat-o cu furculita din loc in loc (cel putin pe asta :P) ca sa nu se umfle in cuptor. Se coc destul de repede, circa 8-10 minute asa ca fiti atenti sa nu iasa alba ca zapada bronzata🙂
IMG_5114

Pentru crema, se pune untul singur intr-un castron si se amesteca  cu o lingura de lemn pana iese toata apa din el, desi la inceput poate parea ca nu are apa, dupa cateva minute iese la suprafata, apa se scurge, cu cat untul este de calitate mai buna cu atat are mai putina apa. Dupa ce nu mai iese apa din untul se adauga zaharul treptat si se continua frecarea untului. La sfarsit se adauga coaja rasa a unei lamai
IMG_5116

Intr-o oala se pune la fiert laptele, mai putin catea linguri care se vor amesteca cu faina. Cand laptele fierbe, se pune faina cu laptele in care am dizolvat-o si se amesteca continuu la foc destul de mic. Se amesteca, sa nu faca cocoloase, si se fierbe aproximativ 10 minute. Se lasa la racit.

IMG_5120

Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul. INTOTDEAUNA punem faina fiarta in unt si nu invers, altfel de „taie” ca maioneza. Se pune cate o lingura, se amesteca si tot asa. La final se adauga treptat zeama de la doua lamai potrivite ca marime.

IMG_5121

Crema se imparte in doua parti si se pune intre foi. Cam asta e consistenta. Uneori pun si ananas taiat cubulete mici, acum nu am pus

IMG_5129

E bine sa fie facuta cu o zi inainte, sa se inmoaie foile bine si sa se omogenizeze aromele
IMG_5132

Si asta e tot. O prajitura „usoara” si racoritoare. Se poate pudra cu zahar, sau nu🙂

_MG_5198

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 4 Ianuarie 2013 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: