RSS

Humus.

09 Oct

Humusul este o pasta de naut care se mananca simpla sau in diverse combinatii si este specifica tarilor arabe.

humus

Am folosit 300g naut uscat, trei catei de usturoi, medii, sare, piper alb, zeama de la jumatate de lamaie nu prea mare, 4-5 linguri de ulei de  masline (daca e prea dens se mai poate pune ulei putin cate putin) tahini – cate o lingura pentru fiecare suta de grame de naut fiert.

Nautul se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte sau 8-10h. A doua zi se spala si se pune la fiert, 300g de naut uscat inseamna cam 600g naut fiert. In timp ce fierbe, exista un moment cand se separa cojile si se ridica la suprafata, trebuie scoase. Daca nu se ridica la suprafata, dupa ce e fiert, se freaca in maini si atunci cojile se ridica la suprafata, in cateva ape scapi de coji.Daca nu are coji, humusul iese mult mai fin.

Dupa ce a fiert, nautul se lasa sa se raceasca si apoi se pune in robot si se paseaza adaugand sarea, piperul, usturoiul zdrobit,zeama de lamaie, tahina si uleiul de masline, treptat.

Asta este tot, se mananca cu lipie sau azima, se poate adauga zeama de lamaie si patrunjel, se poate combina cu salata de vinete.

 
Un comentariu

Scris de pe 9 Octombrie 2012 în Aperitive

 

Etichete: , , ,

One response to “Humus.

  1. yogoshima

    12 Octombrie 2012 at 5:31 am

    Sint foarte sigur caci este foarte gustos.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: