RSS

Ali Nazik.

01 Oct

Dupa cum v-am zis, am ramas marcata de felul asta de mancare pe care l-am incercat intr-un restaurant turcesc.

Nu am avut carne de oaie, am incercat de doua ori cu vita, o data proaspata si o data marinata, a iesit excelenta dar nu am apucat sa fac nici o poza. De data asta am incercat cu pui. Nu aveam pulpe cum ma sfatuise Ciufutozaurus asa ca am facut cu piept de pui.

Am folost un piept de pui, 250g iaurt gras, 7%, 3 ardei grasi copti pe plita, 2 catei de usturoi mari, o lingurita de boia iute, un chili, 50 g unt, doua linguri de ulei, condimentele precizate mai jos,

Peptul l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu multe condimente, coriandru si chimen usor prajite si apoi frecate in mojar, scortisoara, cardamom, piper, chili, nucsoara si sare. Amestecul l-am lasat la frigider cam doua ore.

Am copt trei ardei grasi pe care i-am taiat cubulete, desi ar fi trebuit  sa pun si vinete, nu am facut-o.

Ardeii i-am pus pe fundul farfuriei, peste ei am pus iaurtul pe care l-am amestecat cu doi catei mari de usturoi, zdrobiti. Si deasupra carnea pe care am calit-o in doua linguri de ulei si 50g unt, la sfarsit am oprit focul si am pus lingurita de boia, am amestecat bine.

Am mancat bunatatea asta cu lipie.

 
7 comentarii

Scris de pe 1 Octombrie 2012 în Cu carne de pui

 

Etichete: , , , ,

7 responses to “Ali Nazik.

  1. Zazuza

    1 Octombrie 2012 at 7:30 pm

    ah, da, tre sa fac in vikend! plus ala cu vinete, lesiiiiiiiiiiiiiiiin!😆

     
    • Bogdana

      2 Octombrie 2012 at 8:13 am

      da, da, da, tre sa il faci, musai🙂
      daca ai carne de oaie sa stii ca eu ma invit la tine la masa😆

       
      • Zazuza

        2 Octombrie 2012 at 8:17 am

        ntz, ca nu mananca familionu😦, asa ca stam la vita

         
      • Bogdana

        2 Octombrie 2012 at 9:54 am

        ai scapat la mustata😛
        cu vita marinata a iesit excelent

         
  2. ciufutozaurus

    4 Octombrie 2012 at 2:06 am

    pfuuuuuuuuuuuuu, cum de n-am vazut frumosul post?! cred ca pen’ca-mi ramasesera ochii in borcanele cu gogosari!😀

    de ce nu ai pus si vinete?

     
    • Bogdana

      4 Octombrie 2012 at 8:05 am

      pentru ca m-am dus la piata croita sa iau TOT ce trebuie si bineinteles ca am uitat de vinete😆
      in weekend sigur reusesc sa ii pun si vinete
      Oricum, a fost bun rau🙂

       
  3. Bogdana

    9 Octombrie 2012 at 4:19 pm

    Doamnelor si domnilor, in general si Ciufutozaurus in special. Am facut minunatia asta cum scrie la carte, cu vinete, ardei si carne de oaie, A iesit o chestie de s-au batut lupii la gura noastra, musafirilor le-a placut foarte, foarte mult.
    Carnea de oaie a iesit minunat de frageda. Secretul in macerare, e clar. Am taiat carnea de oaie cubulete si peste ea am pus: sare, piper, cimbru, busuioc, putin cardamom, putina nucsoara, ulei de masline, putin otet balsamic si o ceapa mica taiata cubulete. Le-am amestecat bine – bine si le-am lasat intr-o caserola in frigider 24 de ore. Apoi am procedat ca la reteta. Ramane in topul preferintelor.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: