RSS

Teide.

31 Mai

Vulcanul Teide este in partea oarecum centrala a insulei Tenerife. Teidele in sine si zona din jur te lasa fara cuvinte. Din pacate in fotografii nu se pot surprinde exact dimnesiunile, formele, distantele.  Peisajele sale cu aspect selenar iti taie rasuflare, esti in alta parte, nu ai cum sa fii pe pamant, mintea ta nu poate cuprinde toata intinderea aia de culori si consistente ale pamantului, ai impresia ca ai ajuns intr-o lumea noua pe care trebuie sa o explorezi in amanunt desi la prima vedere pare ca nu are prea multe de oferit. E uluitor. Acum am fost doar o fuga, eram flamanda de insula, voiam sa o cuprind pe toata dintr-o suflare. Data viitoare o sa stau mai mult de vorba cu lumea aia din alta lume O sa imi ingadui sa simt libertatea  care pluteste in aer, in toata insula, dar aici cu mult mai mult, pana in ultima celula (am inteles ca se poate merge si cu cortul)

Teide este un munte vulcanic (al treilea vulcan din lume) si cel mai înalt varf din Spania (3.718 m). Aruncă cea mai mare umbră existentă pe Pamânt. se vede și de la 30-40 km departare. Aici s-a turnat filmul „Planeta maimuțelor” Muntele domina toata insula iar iarna este acoperit de zapada si se poate schia. Cum o fi sa ai toate frumusetile pamantului intr-un spatiu atat de mic de 50/80km? Cum o fi sa schimbi intre ele costumele de schi si cel de baie intr-o ora?

  

 


petele alea mici negre din vale, sunt oameni


ala nu e pamant proaspat arat, de fapt, nu e pamant, e lava

Inapoi spre Las Americas, alea de se vad sunt sere si portiuni de pamant cultivat, acolo e totul terasat si exploatat la maximum

O bucata lunga din drum era strajuita de „limba soacrei” – se vede treaba ca soacrele au o limba pe acolo, mama, mama – plina de flori si fructe.

la cules de cactusi 🙂

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 31 Mai 2012 în Hai Hui

 

Etichete: , , ,

Un răspuns la „Teide.

  1. yogoshima

    14 Iunie 2012 at 8:21 am

    Frumos si placut.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: