RSS

Pasca cu branza dulce.

17 Apr

Pasca este un dulce pe care il prepar la fiecare Paste. Traditionalista cum sunt, o fac intotdeauna cu branza, in ultima vreme au aparut si varianta cu ciocolata, nu-i de mine.

Pasca se face din aluat de cozonac si umplutura este de branza dulce cu stafide.

800g branza dulce, 150g zahar, coaja de lamaie, stafide imbatate in rom, o lingura de zahar vanilat. 3 oua si 3-4 linguri cu smantana Se bat bine ouale cu zaharul apoi se pune branza si restul ingredientelor si  se amesteca bine-bine pana devine cremoasa, daca branza e prea uscata se mai pune un pic de smantana sau de lapte, daca e prea fluida se poate pune o lingura de gris.

Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se pune in tava rotunda astfel incat sa fie si pe pereti in sus, se vede in poza. Apoi se pune branza, se niveleaza frumos, marginile se coboara.

Apoi am impletit in trei o cununa pe care am pus-o pe margini.

Am uns aluatul cu un galbenus amestecat cu lapte si am pus pasca la cuptorul incalzit pentru aproximativ 40 de minute. Albusul nu se pune, se arde repede si se innegreste aluatul deasupra.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 17 Aprilie 2012 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: