RSS

Foret Noir.

01 Apr

Este un tort care impaca si capra si varza, adica si ciocolatosii si pe cei care nu se dau in vant dupa ciocolata.

Se face repede si e „usor” datorita visinelor.

Blatul l-am facut din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 100g ciocolata amaruie, o lingura de cacao, 5 linguri de faina, praf de copt.

Albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul, galbenusurile le-am frecat bine cu uleiul pus treptat si peste ele am pus ciocolata topita (ciocolata se poate topi la bain-marie ori intr-o punga scufundata in apa fierbinte, la microunde, cine are, eu nu, sau in 50ml frisca lichida adusa la punctul de fierbere in care se pune ciocolata rupta bucatele si amestecata pana se topeste, asa cum am facut eu)

Am amestecat bine, am pus lingura de cacao si apoi albusurile

Faina am pus-o treptat, eventual cernuta cu o strecuratoare de ceai si amestecand compozitia de jos in sus sa nu iasa tot aerul din albusurile batute. Tot acum am pus si praful de copt, jumatate de plic. Toata compozitia am pus-o intr-o forma tapetata cu hartie de copt, nu e nevoie sa ungi nici forma nici hartia asa cum am vazut eu la tv si nu inteleg sensul, in fine.

Dupa 20-25 inute in cuptorul preincalzit, daca scobitoarea iese curata din blat, e gata.

Pentru insiropat am folost compot de visine amestecat cu cateva linguri de visinata. Pentru umplut 500ml frisca lichida batuta spuma tare cu un pic de vanilie

Am taiat blatul in trei parti, am pus prima parte, am imbatat-o bine si apoi am pus frisca

Peste frisca am pus visine fara samburi din compot si visine tot fara samburi din visinata.

si tot asa, blat, sirop, frisca, visine.

L-am imbracat in frisca, deasupra si pe lateral am pus ciocolata razuita si bineinteles visine din…visinata🙂

 
6 comentarii

Scris de pe 1 Aprilie 2012 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , , , ,

6 responses to “Foret Noir.

  1. Tudor

    1 Aprilie 2012 at 4:50 pm

    M-ai omorat😦

     
  2. Hapi. River_woman

    2 Aprilie 2012 at 3:11 pm

    Arata grozav!

     
  3. yogoshima

    3 Aprilie 2012 at 7:54 am

    Lipseste un pahar cu lapte si o muzica potrivita.

     
  4. Bogdana

    3 Aprilie 2012 at 9:53 am

    :)) mulumesc pentru dedicatie, intr-adevar o melodie faina🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: