RSS

Iaurt de casa.

04 Mar

Iaurtul facut in casa este o alta bucurie sanatoasa pe care ti-o poti face simplu.

Reteta este cat se poate de simpla.E nevoie de un drum pana la „vaca electronica’ automatul ala cu lapte integral de la ferma. De acolo se iau doi litri de lapte. Se fierbe laptele, daca vrem iaurt mai light se aduna grasmea de deasupra, pojghita aia. Laptele caldut, se pune intr-un vas, de preferat de lut, in el se pun doua-trei linguri de iaurt gras din comert, asta la prima tura ca apoi pastram „cuib” din iaurtul de casa. Se amestea bine laptele, se inveleste vasul intr-un prosop gros si se tine intr-un loc caldut, e suficienta si bucatarie, bunica il tinea langa soba.

Peste noapte bacteriile isi fac treaba si dimineata avem iaurt homemade, sanatos, cremos, gustos.si putin acru, exact asa cum trebuie🙂

Un mic dejun cum nu se poate mai bun, iaurt de casa si paine cu in, tarate si fulgi de cereale

Sii o poza cu motata🙂

 
Un comentariu

Scris de pe 4 Martie 2012 în Mic dejun

 

Etichete: ,

One response to “Iaurt de casa.

  1. Zazuza

    6 Martie 2012 at 4:04 pm

    hmmm, pai daca n-am lapte adevarat zic ca n-are rost sa incerc😦

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: