RSS

Cremsnit – Kremschnitte.

01 Sep

O prajitura rapida pe care toata lumea o indrageste.

_MG_5695

Aluat foietaj cumparat, foarte bun este bella, e bulgaresc, sigur mai sunt si altele bune dar asta este preferatul meu. Foile se coc pe fundul tavii, cam 15 minute in cuptorul gata incalzit.

Iar crema, eu o fac dintr-un litru de lapte, 5-6 oua, 5-6 linguri de faina de grau, 5-6 linguri de zahar, cu varf,  200-250ml frisca lichida si 3-4 plicuri de zahar vanilat sau esenta de vanilie, ori ambele, cea mai buna ar fi insa o pastaie de vanilie (apropos, stiati ca vanilia e o orhidee?)

Am pus 900 ml de lapte la fiert, separat am batut bine ouale cu faina si zahar, vanilia si 100ml de lapte, cand laptele da in clocot, am pus amestecul de faina in el si am continuat sa amestec pana se ingroasa destul de mult, ca o ciulama mai groasa sau ca o mamaliga mai subtire🙂. Dupa ce s-a racit, am pus frisca batuta bine, crema este mai consistenta si sta mai bine intre foi.

Asamblarea e simpla, o foaie pusa intr-o tava, deasupra ei toata crema si cealalta foaie. Foaia care se pune deasupra, se poate cresta inainte de cuptor in patrate sau ce forma va avea prajitura la taiere, in felul asta, se taie mai usor. Uneori, folosesc o singura foaie, ea se umfla foarte mult la cuptor si ramane goala la mijloc, o desprind usor si bag crema acolo in interior.

Se serveste pudrata cu zahar, eventual cu aroma de vanilie.

Asta-i tot.

 
8 comentarii

Scris de pe 1 Septembrie 2011 în Dulciuri rapide

 

Etichete: , ,

8 responses to “Cremsnit – Kremschnitte.

  1. yogoshima

    2 Septembrie 2011 at 7:49 am

    In curin voi incerca citeva retete sa vad daca sint instare sa fac aceste bunatati.

     
  2. De la Bogdana

    2 Septembrie 2011 at 9:09 am

    Cu siguranta, majoritatea sunt foarte usor de preparat. Sa zici cum a fost🙂

     
  3. Zazuza

    2 Septembrie 2011 at 10:15 am

    una dintre preferatele noastre, indiscutabil!

     
  4. aphextwinz

    22 Septembrie 2011 at 4:51 pm

    fataaaa, explica-mi si mie o mare dilema de-a mea mai veche: de ce se coc foile pe fundul tavii si nu in tava?

     
    • Bogdana

      22 Septembrie 2011 at 7:15 pm

      Pai a pornit de la alea pe care le intinzi cu sucitorul, adica alea din aluat, nu ai cum sa le intinzi direct in tava, pe fund insa se poate, apoi, nu te mai chinui sa le scoti, de pe fund aluneca, intr-un cuvant, e mai practic

       
  5. claudia

    2 Februarie 2015 at 3:53 pm

    Buna ziua la crema nu se pune deloc zahar in afara de zaharul vanilat ? Eu nu vad sa scrie nicaieri😦

     
    • Bogdana

      4 Februarie 2015 at 9:38 am

      Ah, nu imi dau seama cum de am uitat de zahar, se pune, vreo 5-6 linguri, sau chiar mai mult, in functie de cat de dulce vea fiecare, o sa editez. Scuzeee🙂

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: