RSS

Prajitura cu bezea si crema de lamaie.

12 Iul

Si asta este o prajitura care se face usor desi unii ar putea sa se sperie de ideea de bezea care nici mie nu imi iese intotdeauna foarte bine dar asta nu e motiv de panica 🙂

Prajitura este foooarte gustoasa ar imbinare dulce / acrisor si cremos / crocant este foarte interesanta.

Am folosit 4 oua, o lamaie potrivita spre mica, 240g zahar, 200ml frisca, 50g unt si doua mandarine.

Pentru bezea este important ca ouale sa fie la temperatura camerei iar vasul in care batem albusurile sa fie perfect uscat. Asadar, cele 4 albusuri le-am batut  spuma tare cu 180g zahar. Am impartit spuma in doua parti si pe o hartie de copt am desenat doua dreptunghiuri (elena din suedia de la care am luat reteta, si careia ii multumesc inca o data a desenat cercuri, fiecare face ce forma are chef) cred ca avea cca. 15/40, nu sunt batute in cuie, se intinde spuma de albusuri cat mai uniform in formele desenate si se da bezeaua la cuptor pentru aproximativ o ora si jumatate la temperatura mica, aproximativ 120 grade. Intre timp am facut crema de lamaie care trebuie sa fie un pic acrisoara sa compenseze cu dulceata bezelei, cele 4 galbenusuri, frecate cu 60g zahar, zeama si coaja de lamaie se pun la foc f mic sau bain-marie pana se ingroasa ca o ciulama mai consistenta, se lasa crema sa se racoreasca putin si se adauga untul cubulete, se incorporeaza bine si asta e.

Asamblarea se face fix inainte de servire pentru ca altfel bezeaua se inmoaie si se mai pierde din consistenta, nu insa si din gust. O foaie de bezea, apoi toata crema de lamaie care se intinde uniform, cealalta foaie de bezea si deasupra frisca batuta, e de preferat sa se orneze cu feliute de mandarina pentru ca sunt dulci-acrisoare si aromate,  ajuta la definitivarea gustului dar sigur ca se poate si fara ele sau cu altceva, ce vrea fiecare.

Rock On!

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 12 Iulie 2011 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: