RSS

Briose cu cocos si portocala.

14 Iun

Sunt niste briose foarte consistente, se fac foarte repede/usor si sunt foarte aromate. Cand le-am facut, in casa mirosea a Craciun🙂

_MG_2259

4 oua; o cana de zahar; 150 ml de ulei; 150 g unt; o portocala mare sau doua mai mici; 150-200g nuca de cocos; o lingurita plina de praf de copt; o cana si jumatate sau doua de faina, asta se vede dupa consistenta, se poate sa fie mai multa un pic sau mai putina (compozitia trebuie sa cada din lingura asa ca faina trebuie pusa treptat)

PS cana normala, pentru ceai

Ouale se freaca cu zaharul si coaja de portocala razuita

Uleiul se amesteca cu untul topit si racit,punem cate putin peste oua (ca la maioneza) apoi zeama de la portocala

cine vrea, poate pune si pulpa, eu am vrut.

se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza apoi se pune faina cu praful de copt si se amesteca  bine, de preferat sa fie pusa faina treptat sa nu iasa cumva prea vartoasa compozitia

Aluatul este destul de moale, se pune in hartii de briose cam pana la 3/4, cresc destul de mult.

Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Savuroase!

_MG_2255

Rock On!

 
2 comentarii

Scris de pe 14 Iunie 2011 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , , ,

2 responses to “Briose cu cocos si portocala.

  1. Zebega Nicoleta

    15 Septembrie 2011 at 5:27 pm

    excelenta reteta.si usor de preparat

     
  2. De la Bogdana

    15 Septembrie 2011 at 5:43 pm

    Da, in doi timpi si trei miscari, daca le incerci o sa devii fan🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: