RSS

Saramura de peste.

10 Iun

Saramurile de peste si de pui sunt unele dintre mancarurile care imi amintesc de copilarie. Pe atunci pestele il prindea taie (tataie) iar saramura o facea maia (mamaia). Taie zicea ca cea mai buna saramura e cea cu apa direct din Dunare, insa o sa ratez acest aspect 🙂

saramura 103

Pentru saramura de peste avem nevoie de cateva legume: rosii, ardei gras/kapia, ardei iute, ceapa, un morcov, cativa catei de usturoi, boabe de piper, frunza de dafin si cimbru, leustean. Am cumparat un crap si cateva rosioare.

Intr-o oala am pus la fiert capetele pestilor cu doua frunze de dafin, cateva boabe de piper un morcov rondele si cimbru.

Intre timp, pe o tabla, pe un ochi de aragaz am pus legumele la copt.

saramura 008

la foc destul de iute, in cateva minute sunt aproape gata

saramura 019

apoi se pun intr-un vas acoperit sa se abureasca cateva minute, se vor despielita usor

saramura 024

saramura 058

se maruntesc

saramura 083

pestele l-am pus pe un pat de sare mare, daca as fi fost la curte l-as fi pus pe gratar

rosioarele

saramura 054

saramura 056

si crapul taiat felii cam de 2cm

Pestele care este la fiert se spumeaza daca este cazul iar dupa ce e fiert se pun legumele si se mai lasa la fiert cateva minute, depinde cat de bine patrunse va plac.

Oprim focul, punem cu grija pestele, usturoiul pisat, cat vreti, dupa plac. Apoi leusteanul verde tocat marunt, le lasam sa se imprieteneasca 15-20 minute si gata, numai buna de savurat. Cu mamaliga zic.

Rock On!

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 10 Iunie 2011 în Peste

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: