RSS

Prajitura cu lamaie si iaurt.

31 Mai

Este o prajitura care se face foarte repede si este extrem de savuroasa In poze sunt canttati pentru o portie dar va recomand cu caldura cantitati duble. poate fi facuta sub forma de prajitura/chec/briose

lamaie

Pentru o portie: 2 oua, 200-300 g zahar (in functie de cat de dulce o vrei), 250-300 ml iaurt (sau variatiuni pe aceeasi tema), 150ml ulei, 2-3-4 lamai, eu pun doua sau una f mare, 260g faina alba, jumatate de lingurita de praf de copt, o lingura de mac, o pun mai mult pentru aspect

Sirop:  2 linguri de zahar pudra si zeama de la o lamaie (eu am pus limoncello)

Ouale si zaharul se freaca bine cateva minute

apoi se adauga uleiul, ca la maioneza si se amesteca continuu

se pune macul, poate fi si mai mult de o lingura

se pune si praful de copt, apoi iaurtul

zeama si coaja de la lamai, eu am pus si pulpa, e placut sa o gasesti prin prajitura

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau in forme de briose, ori in tava de chec, cum aveti chef.

Asta e consistenta

Se pune in cuptorul incins la 180 grade timp de 40-45 minute.

Dupa ce le scoatem din cuptor se pune siropul deasupra, cu o lingura sau pensula ca sa se absoarba bine, eu le-am insiropat cu limoncello.

Este o prajitura usoara si racoroasa iar consistenta un pic cleioasa.

Rock On!

 
Lasă un comentariu

Posted by pe 31 mai 2011 in Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

 
Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 183 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: