RSS

Cheile Turzii

28 Mai

In august 2008  am facut un tur prin apuseni cu finish la Cheile Turzii, tot concediu a fost facut cu cortul, la baza cheilor este un platou mare unde se poate campa in voie, accesul este cu masina, exista apa potabila rece si umbra 🙂

Cheile Turzii se întind dealungul pârâului Haşdate pe o lungime de 3.5 km, cu pereti înalţi si abrupţi, turnuri, contraforturi, platouri carstice şi peşteri.

Nici aici nu exista, cel putin atunci, vreun indicator spe chei, de pe DN 75 dispre Alba-Iulia spre Turda dupa iesirea din Cornesti la vreo 200m stanga, de aici drumul este prost si desi ai impresia ca ai luat-o aiurea pt ca nimic nu sugereaza la prima vedere ca ar avea unde sa fie acolo niste chei,  nu mai este mult pana iti rasar in fata varfurile muntoase. Teoretic, acum este si un restaurant acolo, atunci era in renovare.
Pe un perete al lui este harta cheilor, noi am urmat bulina rosie, intrarea era 3 RON, nu am intalnit prea multa lume, parcul este curat si sunt saci de depozitat gunoiul din loc in loc.

Am mers pe la baza muntelui si ne-am intors pe creasta, peisajele sunt nemaivazute si la fiecare cativa pasi exclami „wow”. Mersul e lejer, numai urcusul pe creasta prin padurea de aluni e mai anevoios, multa umiditate si panta destul de abrupta, oricum, vizitarea cheilor turzii este neaparata intr-o viata de om, avem si noi canionul nostru 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 28 Mai 2011 în Cu cortul, Hai Hui

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: