RSS

Paine fara framantare.

13 Mai


Este cea mai simpla metoda de a face paine, ai nevoie doar de rabdare, pentru ca poti sa o lasi la dospit intre 10 si 30 de ore.
Imi aminteste de painea facuta pe vatra, cu coaja groasa si crocanta

food 160

Pentru o paine ai nevoie de:

450g faina, de care vreti, eu am pus:
100 neagra
200 integrala
150 alba
360ml apa calduta
sare
reteta originala cerea drojdie uscata, eu nu aveam, am pus proaspata, asadar, 1/4 lingurita drojdie uscata sau 6g drojdie proaspata


Faina, drojdia, sarea si apa se omogenizeaza si cu asta gata prima etapa

Se acopera cu folie alimentara si o lasati asa pana aveti timp din nou pentru ea, peste 10-30h, vara se poate pune la frigider in timpul acestui proces

Cam asa arata

Mai adaugati o lingura sau doua de faina, amestecati sa mai iasa aerul din ea si mai lasati la dospit 2h (eu am lasat-o mai putin si din aceasta cauza nu a crescut f mult)

Cuptorul preincalzit la 250 de grade.Se pune in oala, tuci, cratita, eu o pun in tuci sau in cratita-tuci teflonata, incinsa in prealabil, am pus si cateva picaturi de ulei de masline pe fund, (nu este neaparat necesar) este destul de moale compozitia

Deasupra i-am pus niste fulgi de cereale, se coace 45 minute, primele 15 acoperita apoi fara capac.

Asta e painea cu gust de copilarie.

Reteta mi-a inspirat-o Maria Apascaritei.

 
Lasă un comentariu

Posted by pe 13 mai 2011 in Paine

 

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

 
Urmăresc

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 167 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: