RSS

Malai (prajitura)

31 aug.

Sunt convinsa ca toti am mancat la bunicile noastre prajitura asta, era o solutie de „ceva dulce” pentru vremurile in care nu se gaseau prea multe.

O cana si 1/2 malai, 1/2 cana gris, 1/2 cana faina alba, 1/2 cana zahar,100ml ulei si 4 oua ca erau mici, o cana de lapte si cam 600 g iaurt, depinde de malai, gris… se poate sa punem mai mult iaurt, sana, kefir, lactate in general, o lingurita de praf de copt, doua pliculete de zahar vanilat (zaharul vanilat e ala care a stat intr-un borcan cu pastaile de vanilie de la care am folosit semintele in alte preparate)

Malaiul, grisul, zaharul vanilat, faina si praful de copt

Se amesteca  bine.

Separat, ouale se freaca cu zaharul si uleiul, apoi se adauga, iaurtul si laptele.

Amestecul cu malai se pune peste, compozitia trebuie sa fie vartoasa dar destul de moale, sa aiba unde sa se umfle fainurile.

Am pus intr-un vas ceramic uns cu ulei (nu mai aveam unt) Prunele de deasupra sunt cu rol decorativ.

La cuptorul preincalzit a stat ~ 45 de minute, pana s-a rumenit frumos.

E gata!

_MG_0783

 

Desi nu are ingrediente alese. este o prajitura tare faina, merge cu iaurt sau cu lapte, mie imi place asa simpla.

 
25 comentarii

Scris de pe 31 august 2011 în Dulciuri si dulceturi

 

Etichete: , ,

25 de răspunsuri la „Malai (prajitura)

  1. rokssana

    31 august 2011 at 7:08 pm

    mi-ai adus aminte de copilarie…matusa mea stia sa faca 🙂

     
  2. yogoshima

    31 august 2011 at 10:32 pm

    E pentru prima data si ma surprinde atitea bunatati se pot face din nimica toata,putin esagerat.

     
  3. De la Bogdana

    31 august 2011 at 10:33 pm

    Daaa, tuturor ne aminteste de copilarie de aia, uneori mi se face dor de ea 🙂

     
  4. Happy

    1 septembrie 2011 at 11:14 am

    Ciudat, deși bunică-mea ne făcea des mălai, eu n-am făcut niciodată. Îmi amintesc cât de bine mirosea, chiar dacă soba era într-o bucătărie deschisă (a.ka.a de vară, știi tu).

     
    • De la Bogdana

      3 septembrie 2011 at 9:06 pm

      Ei Hepi, eu zic ca e cazul sa te initiezi intr-ale malaiului 🙂

       
  5. roxana

    29 aprilie 2012 at 4:32 pm

    creste aluatul in tava? ca din imagine rezulta ca a ramas la acelasi nivel.

     
    • Bogdana

      29 aprilie 2012 at 5:45 pm

      ti-am mai pus o poza in care se vede ca a crescut chiar mult 🙂

       
  6. mikaela

    1 august 2012 at 4:34 pm

    Ai folosit malai obisnuit sau fin?

     
    • Bogdana

      2 august 2012 at 4:49 pm

      obisnuit, dar daca o vrei fina, pune fin 🙂

       
  7. Miss Marple

    17 noiembrie 2012 at 6:28 pm

    Buna Bogdana,

    ce marime are tava in care ai facut?

    Mersi pentru raspuns,
    Miss Marple

     
    • Bogdana

      18 noiembrie 2012 at 1:58 am

      cam 25/25 dar poti sa folosesti una mai mare si nu iese asa exagerat de inalt 🙂

       
      • Miss Marple

        18 noiembrie 2012 at 1:50 pm

        Mi-a placut asa cum ti-a iesit tie, de aia am intrebat. Mersi.

        Miss Marple

         
      • Bogdana

        19 noiembrie 2012 at 3:13 pm

        Atunci spor la treaba 🙂

         
  8. Mirela

    30 ianuarie 2014 at 8:04 pm

    Ghici ghicitoarea mea, ce am facut eu in seara asta dupa reteta ta? 🙂
    A iesit bun de tot, eu incercam de mult sa regasesc gustul malaiului pe care il facea mama si nu isi mai aminteste cum(deh, varsta). Multe din retetele bunicii sau ale ei, din copilaria mea, le-a uitat. O reteta de salam de biscuiti nu ai?

     
  9. Bogdana

    30 ianuarie 2014 at 8:32 pm

    Aaaah, de cand tot zic sa mai fac si eu si nu am mai facut, cred ca ii vine randul curand 🙂 Ma bucur ca ti-a iesit pe plac 🙂
    Eu salam de biscuiti nu fac dupa reteta, fac dupa ochi, si dupa ce am in casa, adica daca nu am un singur model de biscuiti pun doua, sau cate am, daca nu am destul unt mai pun si smantana, daca nu am ciocolata pun cacao sau invers si in rest fructe confiate sau ce am la indemana. Data viitoare insa o sa masor ce folosesc si spun 🙂

     
    • Mirela

      30 ianuarie 2014 at 8:53 pm

      Da, masoara, te rog, eu ochiometric nu ma prea descurc. Cu smantana nu cred c-am mancat vreodata, dar asa mai fac si eu cand nu-mi ajunge untul.

       
  10. iuliana

    27 august 2014 at 8:08 pm

    nu croncane in dinti?

     
  11. marius

    6 noiembrie 2014 at 7:12 pm

    cum adica cuptor preincalzit la cite grade se face ?

     
  12. rica

    10 noiembrie 2016 at 10:39 am

    este foarte delicios..

     
  13. mary

    15 martie 2018 at 2:45 pm

    Eu nu am mancat , si nu am auzit de ea, dar am facut-o, in momentul asta mananc, este foarte buna.

     
    • Bogdana

      8 iunie 2018 at 12:10 pm

      Ce ma bucura oamenii care sunt deschisi la nou 😉

       
  14. Dima Nadina

    26 aprilie 2023 at 6:58 pm

    Am găsit reteta asta aici , cred ca e fantastică chiar acum am pus-o la cuptor. Sper sa iasă bine mulțumesc pt rețetă va spun cum a ieșit. 😘😘😘

     
    • Bogdana

      26 aprilie 2023 at 7:33 pm

      Abia astept sa imi zici cum ti-a iesit 😉

       
      • Dima Nadina

        27 aprilie 2023 at 10:33 pm

        Bună! Îmi pare rău că nu pot pune o poză, acest mălai dulce este fantastic. Pot spune ca este un chec minunat mulțumesc frumos pentru rețetă!!! O seară frumoasă!😘

         

Lasă un răspuns către Mirela Anulează răspunsul